Studenten

Door mee te doen aan een van de maatschappelijke projecten van Academie van de Stad krijg je de kans om tijdens je studie relevante praktijkervaring op te doen in de stad. Op deze manier werk je aan je CV, doe je waardevolle ervaring op, krijg je studiepunten of woonruimte met fikse huurkorting en draag je bij aan de leefbaarheid en ontwikkeling van de stad.

Wat biedt Academie van de Stad?

Academie van de Stad biedt je de mogelijkheid om te werken aan tal van grootstedelijke uitdagingen met professionele opdrachtgevers. Zo ondersteunen studenten cursisten van taal- en inburgeringcursussen, hebben jaarlijks meer dan 100 basis- en middelbare scholieren een student als persoonlijke coach, knappen studenten samen met bewoners van verschillende wijken tuinen op en ontwikkelen studenten creatieve concepten of doen onderzoek of activiteiten op het gebied van jeugd en educatie, leven en wonen, integreren en participeren, werken en economie, veiligheid en stedelijke vernieuwing. 

Momenteel werkt Academie van de Stad in Almere met vier projectformules: Vakgerichte onderwijsprojecten, Stagegerichte onderwijsprojecten, de Springlevende Wijk en Young Professional-projecten. Ga naar de projectenpagina voor meer informatie en voorbeelden. 

Voor wie?

Voor uiteenlopende projecten zoekt Academie van de Stad studenten met verschillende studieachtergronden, in alle studiejaren en van alle hoger onderwijsinstellingen. Je bent maatschappelijk betrokken, vindt het leuk om je in te zetten voor de stad en de wijk en bent enthousiast, flexibel en leergierig. 

Enthousiast geworden?

Bekijk dan hier welke vacatures er op dit moment zijn. Heb je vragen of wil je je direct aanmelden, ga dan naar het aanmeldformulier

Aanmelden en meer informatie
Student aan het woord:

"Werken aan projecten van Academie van de Stad is erg leerzaam maar bovendien ook erg leuk. Je komt in contact met allerlei bevolkingsgroepen en hebt veel vrijheid om zelf een invulling te geven aan de projecten in de wijk."

Justin Reus
studentcoördinator Springlevende Wijk

Participanten
OnderwijsinstellingenStadsdelen, gemeentelijke diensten en woningcorporaties